Εξαγορές στην Ευρώπη επιδιώκει η Κίνα

Για σημαντικές επενδύσεις και εξαγορές στην Ευρώπη ετοιμάζεται η Κίνα, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου του Πεκίνου, Chen Deming. Επιχειρηματική αποστολή στις αρχές του 2012.

Εξαγορές στην Ευρώπη επιδιώκει η Κίνα
Για σημαντικές επενδύσεις και εξαγορές στην Ευρώπη ετοιμάζεται η Κίνα, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου του Πεκίνου. Ο Chen Deming μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο αποκάλυψε ότι ο ίδιος θα ηγηθεί επιχειρηματικής αποστολής στην Γηραιά Ήπειρο με στόχο την εξαγορά των καλύτερων τοποθετήσεων στην ευρωζώνη.

«Τον επόμενο χρόνο θα στείλουμε αποστολή για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων σε ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους και ελπίζουν να μετατρέψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ρευστότητα και θα ήθελαν να εξαγοραστούν οι επιχειρήσεις τους από ξένα κεφάλαια. Θα παρακολουθούμε από κοντά, ωθώντας την διαδικασία».

Αυτό το Σαββατοκύριακο παράλληλα, ο επικεφαλής της China Investment Corp, με άρθρο τους στους Financial Times, αναφέρει ότι η Κίνα ενδιαφέρεται να τοποθετηθεί σε επενδύσεις υποδομείς στην Ευρώπη. «Θέλουμε να εισάγουμε περισσότερα προϊόντα και να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις στο εξωτερικό, καθώς το δολάριο είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα» γράφει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v