Συρία: Οικονομικές κυρώσεις από Ε.Ε

Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε συμφώνησαν τη Δευτέρα να επιβάλλουν νέες οικονομικές κυρώσεις στο καθεστώς της Συρίας. Αποστολή του ΟΗΕ κατηγορεί τη Συρία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Συρία: Οικονομικές κυρώσεις από Ε.Ε
Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε συμφώνησαν τη Δευτέρα να επιβάλλουν νέες οικονομικές κυρώσεις στο καθεστώς της Συρίας, μεταδίδει το Reuters.

Η Ε.Ε θα παγώσει τους λογαριασμούς και θα επιβάλλει περιορισμούς μετακίνησης σε φυσικά πρόσωπα και θεσμικές οντότητες, ενώ επίσης θα απαγορεύσει την οικονομική στήριξη μέσω δανείων της κυβέρνηση Άσαντ.

Τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να εγκριθούν την Πέμπτη από τους υπουργούς εξωτερικών της Ε.Ε, θα απαγορεύουν στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αγοράζουν συριακό κρατικό χρέος.

Επίσης θα απαγορεύει στις τράπεζες της Συρίας να ανοίγουν υποκαταστήματα σε ευρωπαϊκές χώρες ή να επενδύουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Αραβικός Σύνδεσμος επέβαλε πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης της Δαμασκού, μεταξύ των οποίων πάγωμα καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων και εμπάργκο επενδύσεων.

Εν τω μεταξύ, αποστολή του ΟΗΕ στη Συρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων φόνους, βασανιστήρια και βιασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v