Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ για κρίση χρέους

Η μόχλευση του EFSF και ο ρόλος της ΕΚΤ και του ΔΝΤ προβληματίζουν τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ, εν όψει του σημερινού Eurogroup. Oι δηλώσεις των ΥΠΟΙΚ Ολλανδίας, Βελγίου και Πολωνίας.

Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ για κρίση χρέους
Το ΔΝΤ πρέπει να αναλάβει δράση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jan Kees de Jager, προσθέτοντας ότι όσο και αν αυξηθούν τα κεφάλαια του EFSF δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Jager τα κεφάλαια του ΔΝΤ μπορούν να αυξηθούν με την έκδοση νέων ειδικών "τραβηχτικών δικαιωμάτων" και με νέες συμφωνίες δανεισμού.

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Didier Reynders ανέφερε ότι θα συζητηθεί ο ρόλος της ΕΚΤ, αλλά είναι η ΕΚΤ αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν στο Eurogroup της Τρίτης για την μέθοδο μόχλευσης του EFSF.

"Όσον αφορά το ΕFSF, περιμένουμε να παρουσιαστεί μια λογική μέθοδος για τη μόχλευση του" δήλωσε ο κ. Jacek Rostowski.

Σε ερώτηση για το ποια μπορεί να είναι αυτή η μέθοδος ο κ. Rostowski, απάντησε "ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουν τα μέλη της συνάντησης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v