ΕΚΤ-Κομισιόν προειδοποιούν για ιταλική χρεοκοπία

Για τον κίνδυνο κρίσης χρεοκοπίας της ιταλικής οικονομίας προειδοποιεί απόρρητη έκθεση που παρουσιάστηκε στους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

ΕΚΤ-Κομισιόν προειδοποιούν για ιταλική χρεοκοπία
Απόρρητη έκθεση που προειδοποιεί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της ιταλικής οικονομίας παρουσιάστηκε στους υπουργούς Οικονομικών κατά το Eurogroup, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Η έκθεση, την οποία υπογράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Mario Monti θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμη πιο σημαντικά βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην φοροδιαφυγή. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι χωρίς αποφασιστική πολιτική απάντηση, ο κίνδυνος για πλήρη κρίση κρατικής ρευστότητας εντείνεται.

«Η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα αυξάνουν τον κίνδυνο μίας αυτοτροφοδοτούμενης φυγής από τους κρατικούς τίτλους της χώρας. Η συνεπακόλουθη κρίση ρευστότητας θα μετατραπεί σε κρίση φερεγγυότητας της οποίας οι επιπτώσεις για τις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης θα είναι πολύ έντονες δεδομένης της έκθεσης στην ιταλική οικονομία» αναφέρει το έγγραφο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v