ΒοΕ: Ζητεί τόνωση κεφαλαιακής οχύρωσης τραπεζών

Οι βρετανικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν επιπλέον την κεφαλαιακή τους «οχύρωση» για να μπορέσουν να προστατευθούν από το «εξαιρετικά απειλητικό» περιβάλλον, σύμφωνα με έκθεση της Bank of England.

ΒοΕ: Ζητεί τόνωση κεφαλαιακής οχύρωσης τραπεζών
Οι βρετανικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν επιπλέον την κεφαλαιακή τους «οχύρωση» για να μπορέσουν να προστατευθούν από το «εξαιρετικά απειλητικό» περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι κίνδυνοι από την ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση της Bank of England.

Οι τράπεζες οφείλουν να διατηρήσουν τον δανεισμό προς την πραγματική οικονομία, αλλά θα πρέπει να μειώσουν τα μερίσματα και τα bonus και ενδεχομένως ακόμη και να εκδώσουν νέες μετοχές, για να ενισχύσουν περαιτέρω τα κεφαλαιακά τους επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής οικονομικής πολιτικής της ΒοΕ.

Επιπλέον, σε μια ένδειξη ότι η αρμόδια επιτροπή δεν εμπιστεύεται το πώς καταγράφουν οι τράπεζες το πόσο χρεωμένες είναι, συστήνει να διαταχθούν να κοινοποιήσουν τους συντελεστές μόχλευσης από το 2013, δύο χρόνια νωρίτερα απ’όσο απαιτούν οι ρυθμίσεις της Βασιλείας ΙΙΙ.

Η επιτροπή δηλώνει ότι η κρίση χρεών στην ευρωζώνη παραμένει η κυρίαρχη απειλή για το βρετανικό τραπεζικό σύστημα και ζητεί από τις τράπεζες να αντλήσουν αυξημένα κεφάλαια σε σχέση με τις συστάσεις του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v