Ορφανίδης: "Έντονα σημάδια ύφεσης" στην Κύπρο

Η Κύπρος δεν έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές εδώ και έξι μήνες δηλώνει ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας. Ζητά νέα μέτρα λιτότητας και προειδοποιεί για τον κίνδυνο ύφεσης στην κυπριακή οικονομία.

Ορφανίδης: Έντονα σημάδια ύφεσης στην Κύπρο
«Έντονα σημάδια ύφεσης» δείχνει η κυπριακή οικονομία δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης καλώντας την κυβέρνηση της χώρας να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.

«Είναι πολύ θετικό ότι έχει αναγνωριστεί η κρισιμότητα στη δύση αυτής της κατάστασης» με το πακέτο μέτρων λιτότητας δήλωσε ο κ. Ορφανίδης σημειώνοντας επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει και νέα μέτρα λιτότητας.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας συμπλήρωσε πως οι προβλέψεις της ΕΕ για την Κύπρο κάνουν λόγο για σχεδόν μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης κατά το 2011 και μηδενικό κατά το 2012. Ο κ. Ορφανίδης τόνισε επίσης ότι η Κύπρος εδώ και έξι μήνες δεν έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Ο Κύπριος κεντρικός τράπεζίτης χαρακτήρισε επίσης "τρομερό σφάλμα" το ελληνικό haircut υποστηρίζοντας ότι πυροδότησε την μετάδοση της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v