Στην Γερμανία ο Τ. Geithner, πιέζει για την κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner έφτασε στη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη συνάντηση με επικεφαλής της ευρωζώνης, ώστε να βάλουν φρένο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Στην Γερμανία ο Τ. Geithner, πιέζει για την κρίση
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner έφτασε στη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη συνάντηση με επικεφαλής της ευρωζώνης, ώστε να βάλουν φρένο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Ο κ. Geithner αναμένεται να πιέσει τον Γάλλο πρόεδρο, κ. Nicolas Sarkozy, τη νέα ηγεσία της Ισπανίας και της Ιταλίας και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να συμφωνήσουν στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής και να κάνουν βήματα που θα καθησυχάσουν τους επενδυτές ότι καμία χώρα της ευρωζώνης δεν θα χρεοκοπήσει και ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν φερέγγυες.

Ο κ. Geithner έχει κάνει αρκετά ταξίδια στην Ευρώπη κατά τους τελευταίους μήνες καθώς οι αμερικανικές ανησυχίες για την κρίση αυξάνονται. Κρίνοντας, μάλιστα, από τα σχόλια τόσο του ίδιου όσο και του προέδρου κ. Barack Obama, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ενδέχεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει πιο αποφασιστική δράση για την επίλυση της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v