Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σημάδι προόδου η συμφωνία της Ε.Ε

Η συμφωνία για μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση στην ευρωζώνη αποτελεί ένα βήμα προόδου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λ. Οίκος, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις. Κατά χρηματοδότησης ΔΝΤ για Ευρώπη.

ΗΠΑ: Σημάδι προόδου η συμφωνία της Ε.Ε
Η συμφωνία για μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης αποτελεί ένα βήμα προόδου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις, μεταδίδει το Reuters.

"Πιστεύουμε ότι τα σημάδια προόδου είναι καλά νέα, ότι αυτό είναι ένα σημάδι προόδου, αλλά είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα" δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jay Carney.

"Σε τελική ανάλυση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο απαιτεί μια ευρωπαϊκή λύση" ανέφερε ο κ. Carney.

"Και πιστεύουμε ότι πρέπει να δράσουν συντονισμένα και αποφασιστικά για να το λύσουν. Αλλά υπήρξε κάποια πρόοδος και αυτό είναι κάτι καλό" πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Carney ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ενισχύσουν τα κεφάλαια του ΔΝΤ για να στηρίξουν τα κράτη της Ε.Ε.

"H θέση μας δεν έχει αλλάξει και είναι ότι το ΔΝΤ έχει αρκετά κεφάλαια και ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν πρόκειται να συνεισφέρουν περαιτέρω στο ΔΝΤ" υπογράμμισε ο κ. Carney.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v