Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P:Σε καθεστώς παρακολούθησης το ΧΑ του Λονδίνου

Η S&P τοποθέτησε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο του Λονδίνου  σε καθεστώς παρακολούθησης, εξαιτίας της έκθεσης του στις ιταλικές τράπεζες μέσω του οίκου εκκαθάρισης CC&G που λειτουργεί στην χώρα.

S&P:Σε καθεστώς παρακολούθησης το ΧΑ του Λονδίνου
Η S&P τοποθέτησε την Παρασκευή τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange Group) σε καθεστώς παρακολούθησης, εξαιτίας της έκθεσης του στις ιταλικές τράπεζες μέσω του οίκου εκκαθάρισης που λειτουργεί στην χώρα.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η S&P ανακοίνωσε ότι η πιστοληπτική ικανότητα των ιταλικών τραπεζών επιδεινώνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες και ότι μια πιθανή κατάρρευση, θα δημιουργούσε πρόβλημα φερεγγυότητας στον οίκο εκκαθάρισης, Cassa di Compensazione e Garanzia.

Το LSE είναι διασυνδεδεμένο κάθετα με τον ιταλικό χρηματοοικονομικό τομέα, έχοντας τον έλεγχο τoυ κεντρικού χρηματιστηρίου Borsa Italiana, του οίκου εκκαθάρισης CC&G και του αποθετηρίου Monte Titoly.

O οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι τοποθετεί την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του LSE με Α σε παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές και ότι θα αποφασίσει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Η S&P επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση με Α-2

"Μπορεί να υποβαθμίσουμε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση το πολύ κατά μια βαθμίδα" δήλωσε ο αναλυτής της S&P, Giles Evans.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v