Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barroso:Το αίτημα της Βρετανίας διακυβεύει την ΕΕ

Σαφή θέση κατά της στάσης που τήρησε η Βρετανία παίρνει και ο Jose Manuel Barroso. Δήλωσε πως τα βρετανικά αιτήματα «δημιουργούσαν κινδύνους για την ενιαία αγορά». Αναγκαία λύση η διακρατική συμφωνία, λέει ο Rompuy.

Barroso:Το αίτημα της Βρετανίας διακυβεύει την ΕΕ
Σαφή θέση κατά της στάσης που επέλεξε να τηρήσει η Βρετανία παίρνει και ο Jose Manuel Barroso. Μιλώντας ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε πως τα βρετανικά αιτήματα ως προς τον χρηματοοικονομικό κλάδο «δημιουργούν κινδύνους για την ενιαία αγορά της Ε.Ε.».

«Στη Βρετανία, σε αντάλλαγμα για αυτήν τη συμφωνία, ζήτησαν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, το οποίο, όπως παρουσιάστηκε, είναι κίνδυνος για την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς. Ήταν ανέφικτο να βρεθεί συμβιβασμός», δήλωσε ο κ. Barroso.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν παραδέχθηκε επίσης ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο από μόνο του δεν είναι επαρκές. «Πρέπει να ανακτήσουμε την ανάπτυξη και να ωθήσουμε την απασχόληση», υποστήριξε.

Rompuy: Μόνη επιλογή ήταν οι διακρατικές συμφωνίες

"Είμαι αισιόδοξος γιατί είμαστε πολύ κοντά στον αριθμό 27", είπε ο πρόεδρος της Ε.Ε., σημειώνοντας ότι 26 ηγέτες βλέπουν θετικά τη διακρατική συμφωνία. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να κινηθεί η Ευρώπη στη λογική της διακρατικής συμφωνίας. "Η διακρατική συμφωνία δεν ήταν η πρώτη επιλογή ούτε για εμένα, ούτε για τα περισσότερα κράτη. Θα κάνει όμως το δημοσιονομικό συμβόλαιο δεσμευτικό".

Πρόσθεσε δε ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v