DSK: Δεν εφαρμόστηκε η στρατηγική για Ελλάδα

Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του μετά το σκάνδαλο, ο Dominique Strauss-Kahn δηλώνει πως η στρατηγική του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά. Επικεντρωνόμαστε στη λιτότητα και όχι στην ανάπτυξη, δηλώνει.

DSK: Δεν εφαρμόστηκε η στρατηγική για Ελλάδα
Η διάσπαση της ευρωζώνης δεν είναι η λύση για την κρίση χρέους, δήλωσε ο Dominique Strauss-Kahn, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, μετά το πολύκροτο σκάνδαλο, συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Πεκίνο, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως «η θεμελιώδης λύση για την κρίση χρέους θα έπρεπε να βασιστεί στην οικονομική ανάπτυξη». Ο κ. Strauss-Kahn δήλωσε πως αντιθέτως επικεντρωνόμαστε υπερβολικά στα μέτρα λιτότητας, συμπληρώνοντας πως η στρατηγική του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν υιοθετήθηκε σωστά και αυτό είναι κρίμα.

Κατά την εκτίμησή του, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βγει η Ε.Ε. από την κρίση.
«Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να συμβιβαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο για να προχωρήσουν μπροστά», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας πως «η σχέση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν στο παρελθόν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v