R&I: Υποβάθμιση της Ιαπωνίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ

Είναι η πρώτη υποβάθμιση της Ιαπωνίας από εγχώριο οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης. Επισημαίνει ότι είναι αβέβαιες οι προοπτικές της οικονομίας και τονίζει πως ακόμη και με αύξηση της φορολογίας το χρέος θα ενισχυθεί.

R&I: Υποβάθμιση της Ιαπωνίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ
Ο ιαπωνικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Rating and Investment Information Inc. προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, με σταθερό outlook.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας από εγχώριο οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης. Άλλοι οίκοι, όπως η Standard & Poor’s και η Moody’s, έχουν ήδη υποβαθμίσει την αξιολόγηση της οικονομίας της χώρας. 

Στην ανακοίνωσή της, η R&I κάνει λόγο για ανεπαρκείς μεταρρυθμίσεις στο μέτωπο της κοινωνικής πολιτικής και για αβεβαιότητα ως προς τις οικονομικές προοπτικές στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Αναφέρει επίσης πως, ακόμη και εάν υπάρξει αύξηση της φορολογίας, η περαιτέρω ενίσχυση του δημοσίου χρέους είναι αναπόφευκτη και δεν υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης του δυσθεώρητου χρέους της Ιαπωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v