Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Πάνω από 6.200 τα θύματα

Περισσότεροι από 6.200 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίος παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων στη Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές. Έφτασε στη Συρία ομάδα απεσταλμένων του Αραβικού Συνδέσμου.

Συρία: Πάνω από 6.200 τα θύματα
Περισσότεροι από 6.200 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίος παιδιά και γυναίκες, έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων στη Συρία, ανακοίνωσε σύμφωνα με το Reuters ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, η ανθρωπιστική ομάδα Avaaz με έδρα το Λονδίνο, ανέφερε ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία για περισσότερους από 6.237 θανάτους πολιτών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας, 617 από τους οποίους προήλθαν ύστερα από βασανισμό.

Εν τω μεταξύ, ομάδα απεσταλμένων του Αραβικού Συνδέσμου έφτασε την Πέμπτη στη Συρία, με στόχο να προετοιμάσει την υποδοχή των παρατηρητών που θα αξιολογήσουν την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου από το καθεστώς της Συρίας.

"Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Συρία, θα κάνουμε κάποιες απαραίτητες προετοιμασίες για την υποδοχή της αποστολής, όπως να φροντίσουμε για την μεταφορά, την επικοινωνία, την ασφάλεια και την στέγαση" δήλωσε στέλεχος της αποστολής.

Την ίδια ώρα στο Κάιρο, ο Σουδανός Στρατηγός Mohammed Ahmed Mustafa al – Dabi έφτασε στα κεντρικά γραφεία του Αραβικού Συνδέσμου για να ενημερωθεί για τον ρόλο του στην καθοδήγηση των 150 παρατηρητών που θα αποσταλούν στη Συρία πριν το τέλος Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Συρία συμφώνησε τον Νοέμβριο σε ειρηνευτικό σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, το οποίο προβλέπει τον τερματισμό των βίαιων επιθέσεων σε διαδηλωτές, την απόσυρση του στρατού από τις κατοικημένες περιοχές, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v