Δύο εκρήξεις σε κρατικά κτίρια στη Δαμασκό

Δύο μεγάλες εκρήξεις κλόνισαν την πρωτεύουσα της Συρίας, σκοτώνοντας 40 άτομα και τραυματίζοντας 100. Η κρατική τηλεόραση μάλιστα κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» σε δύο κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας.

Δύο μεγάλες εκρήξεις κλόνισαν την πρωτεύουσα της Συρίας όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Βομβιστές αυτοκτονίας οδήγησαν παγιδευμένα οχήματα σε δύο κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας, σκοτώνοντας 40 άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 100.

To κρατικό κανάλι SANA, μετέδωσε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες, η επίθεση οργανώθηκε από την Αλ - Κάιντα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, η επίθεση στήθηκε από την κυβέρνηση για να επηρεάσει την αποστολή του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία έφτασε χθες στη χώρα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad, δήλωσε από την πλευρά του ότι από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 100.

"Την πρώτη μέρα της άφιξης των Αράβων παρατηρητών, αυτό είναι το δώρο που λαμβάνουμε από τους τρομοκράτες της Αλ- Κάιντα" δήλωσε σε δημοσιογράφους του AFP.

"Αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε την αποστολή του Αραβικού Συνδέσμου" πρόσθεσε.

Λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε στο Reuters, ότι ο Λίβανος είχε προειδοποιήσει πως ομάδα της Αλ- Κάιντα είχε εισβάλει στη Συρία από τα εδάφη του.

Τη Δευτέρα η πρώτη αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου

Η πρώτη ομάδα των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου θα φύγει για τη Συρία τη Δευτέρα, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.

"Η αποστολή των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου θα φύγει για τη Συρία αυτή τη Δευτέρα, υπό την καθοδήγηση του Σουδανού στρατηγού Mohammed Ahmed Mustafa al – Dabi" ανέφερε στέλεχος του Αραβικού συνδέσμου σύμφωνα με το πρακτορείο Middle East.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει περισσότερους από 50 παρατηρητές, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v