Ουγγαρία: Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση βουλευτών

Η αστυνομία της Ουγγαρίας συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Γκιουρτσάνι και διάφορους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο της χώρας.

Ουγγαρία: Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση βουλευτών
Η αστυνομία της Ουγγαρίας συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Γκιουρτσάνι και διάφορους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, μεταδίδει το Reuters.

Οι βουλευτές του πράσινου φιλελεύθερου κόμματος LMP, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν στους αντιδημοκρατικούς νόμους που πέρασε την Παρασκευή το κυβερνών κόμμα Fidesz.

Η αστυνομία διέλυσε την διαδήλωση με τη βία, συλλαμβάνοντας τον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Βίκτορ Γκιουρτσάνι και μερίδα βουλευτών του κόμματος LMP. Οι βουλευτές κρατήθηκαν για λίγες ώρες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

To κεντροδεξιό Fidesz, το οποίο έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, πέρασε την Παρασκευή στο κοινοβούλιο ένα νόμο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και για το καθεστώς λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ε.Ε και η ΕΚΤ έχουν δηλώσει ότι οι νόμοι αυτοί "παραβιάζουν την αρχή της νομικής βεβαιότητας".

"Θέλουν να μονιμοποιήσουν την οριζόντια φορολογία, κάτω από την οποία η πλειοψηφία του κόσμου καταλήγει να είναι χειρότερα και η κυβερνώσα πλειοψηφία του Fidesz θέλει να εγκρίνει έναν εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα αφαιρέσουν το δικαίωμα του λαού να αντικαταστήσει αυτήν την κυβέρνηση" δήλωσε ένας από τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v