"Φιλανθρωπική" επίθεση των χάκερς Anonymous

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και χιλιάδες εταιρίες ενημερώθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους θα μπορούσαν να κινδυνεύουν από χάκερς, μετά την κλοπή δεδομένων από αμερικανική εταιρία ασφαλείας.

Φιλανθρωπική επίθεση των χάκερς Anonymous
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και χιλιάδες εταιρίες ενημερώθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους θα μπορούσαν να κινδυνεύουν από χάκερς, μετά την κλοπή στοιχείων για πιστωτικές κάρτες και προσωπικών δεδομένων που υπήρχαν σε αμερικανική εταιρία ασφαλείας.

Το δίκτυο χάκερς Anonymous, που έχει γίνει διεθνώς γνωστό για επανειλημμένες επιθέσεις με πολιτικό περιεχόμενο εναντίον επιχειρήσεων, ισχυρίστηκε τα Χριστούγεννα ότι θα χρησιμοποιήσει δεδομένα τα οποία έκλεψε, προκειμένου να κάνει δωρεές ύψους 1 εκατ. δολαρίων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Πολλοί πελάτες της Stratfor, που έχει έδρα στο Τέξας, επιβεβαίωσαν ότι εν τη αγνοία τους χρησιμοποιήθηκαν λογαριασμοί τους για δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η οργάνωση Save the Children.

Οι χάκερς επίσης δημοσίευσαν τον άκρως εμπιστευτικό κατάλογο πελατών της Stratfor, που περιλαμβάνει τράπεζες όπως η Barclays και η HSBC, εξοπλιστικούς ομίλους όπως η BAE Systems και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Apple και η BT.

Η Stratfor προσπάθησε σήμερα Τρίτη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας στο Facebook ότι δεν πρόκειται για κατάλογο εταιριών με τις οποίες έχει σχέσεις, αλλά απλώς ένα αρχείο με τις εταιρίες που έχουν αγοράσει τις εκδόσεις της.

Πάντως η λειτουργία των servers και τα email της Stratfor έχουν «παγώσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v