Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει ο αποπληθωρισμός στην Ιαπωνία

Η βιομηχανική παραγωγή βούλιαξε κατά 2,6%. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,3%, και ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατά 0,5%. Και όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει σημαντική αύξηση της φορολογίας.

Επιστρέφει ο αποπληθωρισμός στην Ιαπωνία
Το φάντασμα του αποπληθωρισμού πλανάται και πάλι πάνω από την Ιαπωνία καθώς η πορεία ανάκαμψης μετά τον καταστροφικό σεισμό και το πυρηνικό δυστύχημα, σκοντάφτει, με τα οικονομικά μεγέθη να παρουσιάζουν μία αιφνιδιαστικά αρνητική εικόνα.

Η βιομηχανική παραγωγή βούλιαξε κατά 2,6% το τρίμηνο Οκτωβρίου –Δεκεμβρίου, περισσότερο από όσο προέβλεπαν οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,3% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί κατά 0,1%.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε τον Νοέμβριο κατά 0,5%, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο -0,2%.

Και όλα αυτά, ενώ η Ιαπωνία με το δυσθεώρητο χρέος , προσπαθεί να βρει τρόπους χρηματοδότησης της ανοικοδόμησης με τον πρωθυπουργό Yoshhiko Noda να προγραμματίζει σημαντική αύξηση της φορολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v