Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόντι: Τα κεφάλαια του EFSF πρέπει να ενισχυθούν

Τα κεφάλαια του EFSF πρέπει να ενισχυθούν, δήλωσε την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Η Ιταλία θα ασκήσει πιέσεις για ενίσχυση του ταμείου. Η Ιταλία δεν είναι όπως η Ελλάδα.

Μόντι: Τα κεφάλαια του EFSF πρέπει να ενισχυθούν
Το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης (EFSF) χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια, δήλωσε την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι αν ο EFSF δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά, οι υπερχρεωμένες χώρες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

O κ. Μόντι πρόσθεσε ότι η Ιταλία θα ασκήσει πιέσεις για την αύξηση των κεφαλαίων του ταμείου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι πρέπει να πράξει η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Μόντι αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι είναι υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας.

Παράλληλα, ο κ. Μόντι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και την μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Μόντι υποστήριξε ότι η Ιταλία δεν πρέπει να συγκρίνεται με την Ελλάδα, γιατί πήρε τα κατάλληλα μέτρα προτού φτάσει στην κατάσταση της τελευταίας.

"Δεν είμαστε και πολύ κοντά στην ελληνική κατάσταση" δήλωσε ο κ. Μόντι. "Κατευθυνόμασταν νοτιοανατολικά προς την Ελλάδα και πατήσαμε τα φρένα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μόντι ανέφερε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v