Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Συλλήψεις 68 μελών του Occupy Wall Street

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα μέλη του Occupy Wall Street θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο πάρκο Ζουκότι που είχε "καταλάβει" η αστυνομία. Ακολούθησαν επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις.

ΗΠΑ: Συλλήψεις 68 μελών του Occupy Wall Street
Σε 68 συλλήψεις διαδηλωτών και μελών του κινήματος Occupy Wall Street προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Προηγήθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο πάρκο Ζουκότι στο Μανχάταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η αστυνομία όμως, είχε αποκλείσει με οδοφράγματα το πάρκο. Οι διαδηλωτές «ανακατέλαβαν» το πάρκο και άρχισαν να χορεύουν πάνω στα οδοφράγματα φωνάζοντας «Αυτή είναι η δική μας χρονιά». Ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Όπως ανακοίνωσε η γενική αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD), ένας διαδηλωτής αντιμετωπίζει δίωξη για επίθεση σε αστυνομικό. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο διαδηλωτής τραυμάτισε στο χέρι με ένα ψαλίδι και πέταξε ένα αντικείμενο σε ένα όχημα της αστυνομίας. Ο αστυνομικός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο και έλαβε εξιτήριο.

Άλλοι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη της τάξης, παρακώλυση δικαιοσύνης και παράνομη είσοδο, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v