Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά της Porsche από 7 επενδυτικά fund

Αγωγή εναντίον της Porsche καταθέτει ομάδα επενδυτικών fund διεκδικώντας αποζημίωση 2 δισ. ευρώ λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας εξαγοράς της Volkswagen το 2008.

Αγωγή κατά της Porsche από 7 επενδυτικά fund
Αγωγή εναντίον της Porsche καταθέτει ομάδα επενδυτικών fund διεκδικώντας αποζημίωση 2 δισ. ευρώ λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας εξαγοράς της Volkswagen το 2008.

Η αγωγή κατατέθηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο της Στουτγάρδης και είναι ένα από τα πολλά νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Porsche SE, η μητρική εταιρία holding της κατασκευάστριας των αυτοκινήτων σπορ.

Το απροσδιόριστο κόστος μάλιστα των πιθανών ζημιών από αυτές τις υποθέσεις ανάγκασε τη VW τον Σεπτέμβριο να αναβάλει τα σχέδια συγχώνευσης με την Porsche φέτος. Εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε στο Reuters ότι «οι κατηγορίες που αναφέρονται δεν είναι νέες και τις απορρίπτουμε». Πρόσθεσε ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως γι' αυτήν την αγωγή.

Οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι τα επτά επενδυτικά fund που κατέθεσαν την αγωγή είναι τα Elliott Associates, Elliott International, The Liverpool Limited Partnership, Perry Partners, Perry Partners International, DE Shaw Valence International και York Capital Management Europe Advisors. Υποστηρίζουν ότι το 2008 η Porsche μυστικά έχτισε μία θέση σε παράγωγα που κάλυπτε σχεδόν όλες τις μετοχές της VW που είναι διαπραγματεύσιμες στη χρηματιστηριακή αγορά.

Όταν η Porsche αποκάλυψε αυτήν την τοποθέτηση, τα εν λόγω ταμεία αναγκάστηκαν να αγοράσουν μετοχές της VW για να μειώσουν τις ζημίες τους. Η μετοχή της VW εκτινάχθηκε. Τα πλάνα της συγχώνευσης, όμως, εγκαταλείφθηκαν, με αποτέλεσμα η Porsche να βρεθεί στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με χρέη δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο