ΕΕ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο συνολικός ΡΜΙ

Καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία της Markit. Ο ΡΜΙ υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 48,8, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 48,4. Ο συνολικός ΡΜΙ άγγιξε το 48,3 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 47,9.

ΕΕ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο συνολικός ΡΜΙ
Καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit τόσο για τον δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ του κλάδου υπηρεσιών όσο και για τον συνολικό ΡΜΙ. Συγκεκριμένα, ως προς τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε τελικά τον Δεκέμβριο στο 48,8, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 48,4. Τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν σε χαμηλότερα επίπεδα, στο 47,5.

Ο συνολικός ΡΜΙ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης, διαμορφώθηκε τελικά τον Δεκέμβριο στο 48,3 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 47,9. Τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν ακόμη χαμηλότερα, στο 47.

Οι αναλυτές της Markit ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες ΡΜΙ παραμένουν κάτω από το όριο του 50 που αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων και τονίζουν πως αυτή η ανάκαμψη του Δεκεμβρίου δεν αλλάζει τις προβλέψεις για ύφεση της ευρωζώνης κατά τους πρώτους μήνες του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v