Κίνα:Καθυστερήσεις στις πληρωμές προς πλοιοκτήτες

H κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία Shagang Shipping φέρεται να χρωστάει περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια στην Diana Shipping του Σ. Παληού για την ενοικίαση πλοίων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κίνα:Καθυστερήσεις στις πληρωμές προς πλοιοκτήτες
Σε κακοπληρωτές φαίνεται να μετατρέπονται οι Κινέζοι, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτήν της σοβαρότατης καθυστέρησης καταβολής ναύλων για πλοία της Diana Shipping, του κ. Συμεώντα Παληού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγή που πρόσκειται στην εταιρεία, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως η κινεζική Shagang Shipping χρωστάει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια στην Diana Shipping για ναύλωση πλοίων.

Η Shagang Shipping είναι η πιο πρόσφατη σε μια όλο και αυξανόμενη λίστα κινεζικών ναυτιλιακών που καθυστερούν μονομερώς τις πληρωμές σε ξένους πλοιοκτήτες εδώ και έναν χρόνο, κινήσεις οι οποίες έχουν σπιλώσει την υπόληψη της Κίνας στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Σύμφωνα με την πηγή, η ναυτιλιακή μονάδα της κινεζικής χαλυβουργίας Jiangsu Shagang Group καθυστερεί μήνες την πληρωμή για τη χρήση ενός μεγάλου πλοίου μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος, το οποίο ανήκει στην Diana Shipping, και το χρέος της εταιρείας ξεπερνά πλέον τα 3 εκατ. δολάρια.

Ανώτατο στέλεχος της Shagang Shipping, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η εταιρεία πράγματι χρωστά στην Diana Shipping χρήματα, όχι όμως 3 εκατ. δολάρια. Κατά τον ίδιο, η Shagang σκοπεύει να αποπληρώσει το χρέος της, ωστόσο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πάρει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να πληρώνουμε βήμα-βήμα, όμως χρειάζομαστε χρόνο για να βρούμε τα χρήματα». Κατά τον ίδιο, «οι operators των πλοίων capsize αντιμετωπίζουν τεράστιες απώλειες και χρειάζονται χρόνο να βρουν τα χρήματα, όμως αυτή η εταιρεία δεν μας δίνει περιθώριο για ανάσα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v