Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μοσχάρια είχαν καλύτερη απόδοση από τον χρυσό!

Τα χρηματιστηριακά συμβόλαια επί των μοσχαριών αποδείχθηκαν καλύτερη απόδοση μεταξύ όλων των εμπορευμάτων -και του χρυσού- στο β΄ εξάμηνο του 2011, σε τιμές προσαρμοσμένες στη μεταβλητότητα.

Τα μοσχάρια είχαν καλύτερη απόδοση από τον χρυσό!
Τα παράγωγα χρηματιστηριακά συμβόλαια επί των μοσχαριών αποδείχθηκαν καλύτερη απόδοση μεταξύ όλων των εμπορευμάτων -και του χρυσού- στο β΄ εξάμηνο του 2011, σε τιμές προσαρμοσμένες στη μεταβλητότητα, καθώς το υψηλό κόστος ζωοτροφών και η ξηρασία προκάλεσαν μείωση στα κοπάδια και ρεκόρ στις τιμές.

Ο δείκτης Feeder Cattle Total Return Index, που λειτουργεί στον αμερικανικό Standard & Poor’s GSCI, αυξήθηκε 2,45% στο εξάμηνο έως τα τέλη Δεκεμβρίου με μεταβλητότητα 13,6% και προσαρμοσμένη στον κίνδυνο απόδοση 0,18%, που είναι η καλύτερη μεταξύ των 24 εμπορευμάτων που παρακολουθεί ο S&P, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Το συμβόλαιο του χρυσού κέρδισε περισσότερα αγγίζοντας τα 1.923 δολ. ανά ουγκιά τον Σεπτέμβριο, όμως η υψηλότερη μεταβλητότητα στη συνολική απόδοση του δείκτη του μετάλλου του χάρισε τελικώς κέρδη 0,147%.

Τα εν λόγω χρηματιστηριακά συμβόλαια αφορούν μοσχάρια ενός έτους περίπου και βάρους 227 κιλών, τα οποία πωλούνται σε αγελαδοτροφεία, όπου καταναλώνουν καλαμπόκι για πολλούς μήνες έως ότου φτάσουν περίπου τα 550 κιλά και κατευθυνθούν στα σφαγεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v