Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Επίθεση" Assad κατά του Αραβικού Συνδέσμου

"Χωρίς τη Συρία ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν θα είναι πλέον Αραβικός" δήλωσε ο Bashar al - Assad. Προειδοποίησε ότι δεν θα παραιτηθεί και υποστήριξε πως ξένοι και Άραβες τρομοκράτες ευθύνονται για όσα συμβαίνουν.

Επίθεση Assad κατά του Αραβικού Συνδέσμου
Σε «επίθεση» κατά του Αραβικού Συνδέσμου προχώρησε σήμερα ο Bashar al – Assad. Ο πρόεδρος της Συρίας, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, προειδοποίησε όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα παραιτηθεί και πως δεν θα επιτρέψει η χώρα του «να καταστραφεί από ξένες συνωμοσίες».
Σε μία ομιλία που διήρκησε 100 λεπτά, ο κ. Assad δήλωσε πως «ένα μείγμα διεθνών και αραβικών μερών» κινητοποιείται εναντίον της κυβέρνησής τους και πως «το αραβικό τμήμα μπορεί να είναι πιο εχθρικό και πιο επιθετικό»

«Η πραγματική μάχη στη Συρία είναι μεταξύ τρομοκρατών και μεταρρυθμιστών» δήλωσε ο Assad στην πρώτη του ομιλία μετά από 6 μήνες, υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει με «σιδηρά πυγμή» την μάχη κατά των «τρομοκρατών» και πως θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας για όσο τον θέλει ο συριακός λαός.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ περισσότερο από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται επί 300 ημέρες.

Ο κ. Assad αμφισβήτησε παράλληλα, τη δικαιοδοσία του Αραβικού Συνδέσμου και τόνισε πως δεν θα μπορεί πλέον να εκπροσωπεί τον αραβικό κόσμο εάν αποβάλει τη Συρία. «Μπορεί να ζήσει το σώμα χωρίς την καρδιά;» αναρωτήθηκε ο κ. Assad και συμπλήρωσε: «Χωρίς τη Συρία, ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν θα είναι πλέον Αραβικός»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v