Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Η κρίση έκανε την Μαφία ...Νο1 τράπεζα

Το οργανωμένο έγκλημα έχει σφίξει τον κλοιό του στην ιταλική οικονομία, με αποτέλεσμα η Μαφία να αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη «τράπεζα» της Ιταλίας, απομυζώντας χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έκθεση.

Ιταλία: Η κρίση έκανε την Μαφία ...Νο1 τράπεζα
Το οργανωμένο έγκλημα έχει σφίξει τον κλοιό του στην ιταλική οικονομία κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα η Μαφία να αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη «τράπεζα» της Ιταλίας, απομυζώντας χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έκθεση.

Ο εκβιαστικός δανεισμός από εγκληματικές ομάδες έχει προκαλέσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο έθνος, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης κατά του εγκλήματος SOS Impresa.

Το οργανωμένο έγκλημα παράγει ετήσιο τζίρο ύψους 140 δισ. ευρώ και κέρδη πάνω από 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

«Με ρευστότητα 65 δισ. ευρώ, η Μαφία είναι η Νο1 τράπεζα της Ιταλίας,» αναφέρεται στην έκθεση.

Οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, όπως η Κόζα Νόστρα της Σικελίας, η Καμόρα της Νάπολης και η Ντρανγκέτα της Καλαβρίας συνθλίβουν επί μακρόν την ιταλική οικονομία, αποκομίζοντας κέρδη που αντιστοιχούν στο 7% της εθνικής παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v