Μόντι: Ας ασχοληθούμε και με την ανάπτυξη

Η Ευρώπη πρέπει να ολοκληρώσει ταχύτατα τις διαπραγματεύσεις για τη δημοσιονομική συνθήκη ώστε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη, δηλώνει ο Μάριο Μόντι. Καλεί την ΕΚΤ να ακολουθήσει "πιο χαλαρή στάση".

Μόντι: Ας ασχοληθούμε και με την ανάπτυξη
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τη θέση του. Η Ρώμη αντιτίθεται σε περισσότερη λιτότητα και επιπλέον κυρώσεις για τους δημοσιονομικούς παραβάτες πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί και ζητά από την ΕΚΤ να συμμετέχει περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Μιλώντας ενώπιον της Κάτω Βουλής της χώρας, ο Μάριο Μόντι ζήτησε ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη δημοσιονομική συνθήκη ώστε να «απελευθερωθεί πολιτική ενέργεια» η οποία θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην τόνωση της ανάπτυξης.

«Η Ευρώπη δεν ειναι μόνο δημοσιονομική πειθαρχία» δήλωσε ο Μάριο Μόντι τονίζοντας πως η Ρώμη δε θα στηρίξει πρωτοβουλίες για πιο αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής λιτότητας ή για νέες κυρώσεις σε όσους υπερβαίνουν τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Δήλωσε μάλιστα ότι , η ΕΚΤ θα μπορούσε να ακολουθήσει «πιο χαλαρή» στάση μετά το δημοσιονομικό σύμφωνο




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v