Barroso: Να ενισχυθούν κι άλλο EFSF, ESM

Περισσότερες κινήσεις για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους χρειάζονται κατά τον Jose Manuel Barroso. Ζητά αύξηση της ισχύος για τους μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης.

Barroso: Να ενισχυθούν κι άλλο EFSF, ESM
Περισσότερες κινήσεις για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους ζήτησε ο Jose Manuel Barroso. «Ναι, πρέπει να γίνουν περισσότερα ως προς τα προστατευτικά τείχη» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στους δύο μηχανισμούς της ευρωζώνης το EFSF και το ESM το οποίο επισπεύδεται για το 2012, διατηρώντας ωστόσο το πλαφόν των 500 δισ. ευρώ στο ανώτατο όριο δανεισμού.

«Το ερώτημα είναι πόσο πολύ θέλουν να προχωρήσουν τα κράτη-μέλη» δήλωσε ο κ. Barroso τονίζοντας πως η Κομισιόν θέλει μεγαλύτερη ισχύ για τον μηχανισμό σταθερότητας της ευρωζώνης.

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η ΕΚΤ πράττει αρκετά για την στήριξη της ευρωζώνης, ο κ. Barroso απάντησε: «Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι πολύ σημαντικός. Θέλω να σας πω ότι πιστεύω πως η ΕΚΤ θα πράξει ότι είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v