Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε κινεζική πετρελαϊκή

Σε τρεις πετρελαϊκές εταιρείες, εκ των οποίων η μία κινεζική, επέβαλε κυρώσεις το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, λόγω της συνεργασίας τους με το Ιράν.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε κινεζική πετρελαϊκή
Κυρώσεις εναντίον πετρελαϊκών εταιρειών, εκ των οποίων είναι κινεζική, επέβαλε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά του στο θέμα του εμπάργκο εναντίον του Ιράν.

Συγκεκριμένα, το State Department επέβαλε κυρώσεις εναντίον της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Κίνας Zhuhai Zenrong Corp λέγοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου του Ιράν. Επίσης, επέβαλε κυρώσεις στην Kuo Oil με έδρα τη Σιγκαπούρη και την FAL Oil Company με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Τα βήματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί στοχεύουν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που βοηθούν το Ιράν να αποφύγει αυτές τις προσπάθειες» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην σχετική ανακοίνωσή του.

Οι κυρώσεις αυτές πρακτικά απαγορεύουν σε αυτές τις εταιρίες να αποκτήσουν άδεια εξαγωγέα στις ΗΠΑ και να πάρουν χρηματοδότηση μεγαλύτερη των 10 εκατ. δολ. από αμερικανικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v