Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ING: Όχι μέρισμα μέχρι να αποπληρώσει το κράτος

Η ING ξεκαθάρισε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους μέχρις ότου αποπληρωθεί η κρατική βοήθεια που έλαβε το 2008 και ανταποκριθεί στους νέους αυστηρότερους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας της Βασιλείας ΙΙΙ.

ING: Όχι μέρισμα μέχρι να αποπληρώσει το κράτος
Η ING ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της ότι δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους μέχρις ότου αποπληρωθεί η κρατική βοήθεια που έλαβε το 2008 και ανταποκριθεί στους νέους αυστηρότερους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας της Βασιλείας ΙΙΙ.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ING αναφέρει ότι στοχεύει σε μείωση του κόστους κατά 300 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015, σε «πρωτοβουλίες στο τμήμα προμηθειών», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι χρειάζονται περισσότερες κινήσεις για να πετύχει τον στόχο μείωσης του λόγου κόστους προς έσοδα κατά 50%.

«Δεδομένων της συνεχιζόμενης κρίσης στην ευρωζώνη και των αυξανόμενων κεφαλαιακών απαιτήσεων από τις Αρχές, χρειάζεται να έχουμε μια επιφυλακτική προσέγγιση και να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη ρευστότητα, στη χρηματοδότηση και στο κεφάλαιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jan Hommen.

Η ING, η οποία προχωρά σε διάσπαση των ασφαλιστικών και των τραπεζικών της δραστηριοτήτων, σε αντάλλαγμα για την κρατική χορήγη, δήλωσε πως στόχος της είναι να πετύχει η ING Bank δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 10% μέχρι το 2013. Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης βρισκόταν στο 9,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v