Ισπανία: Σημαντική μείωση επιτοκίων στα έντοκα

Η Ισπανία άντλησε 4,88 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων - την πρώτη μετά την υποβάθμιση απο την S&P - και μάλιστα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Στο 2,049% το επιτόκιο για 12μηνους τίτλους.

Ισπανία: Σημαντική μείωση επιτοκίων στα έντοκα
Η Ισπανία άντλησε 4,88 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων - την πρώτη μετά την υποβάθμιση απο την Standard & Poor's - και μάλιστα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος δανεισμού. 

Συγκεκριμένα, η μέση απόδοση για τους 12μηνους τίτλους διαμορφώθηκε στο 2,049% από 4,05% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία που είχε γίνει στις 13 Δεκεμβρίου. Η προσφορά καλύφθηκε 3,54 φορές (έναντι 3,14 φορές τον Δεκέμβριο).

Η μέση απόδοση για τους 18μηνους τίτλους μειώθηκε στο 2,399% από 4,226%. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 3,23 φορές (έναντι 4,97 φορές κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

Επισημαίνεται ότι η Standard & Poor’s προχώρησε την Παρασκευή σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες.


EFSF: Άντλησε 1,5 δισ. ευρώ από 6μηνα έντοκα - Στο 0,2664% το επιτόκιο

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) άντλησε 1,5 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία των νέων 6μηνων εντόκων γραμματίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας.

Η Bundesbank δηλώνει επίσης ότι η μέση απόδοση για τους 6μηνους τίτλους διαμορφώθηκε στο 0,2664%. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 3,1 φορές.

Επισημαίνεται ότι η δημοπρασία αυτή έγινε μία ημέρα μετά την υποβάθμιση του EFSF από την Standard & Poor's κατά μία βαθμίδα, στο ΑΑ+.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v