Citi: Μείωση κερδών 11% στα 1,17 δισ.$ το Q4

Στα 1,17 δισ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Citi στο δ' τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 54 σεντς ανά μετοχή.

Citi: Μείωση κερδών 11% στα 1,17 δισ.$ το Q4
Στα 1,17 δισ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Citi στο δ' τρίμηνο, πολύ χαμηλότερα των προβλέψεων για κέρδη 54 σεντς ανά μετοχή. 

"Βαρίδι" για τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας αποτέλεσε ο κλάδος επενδυτικής τραπεζικής, ο οποίος εμφάνισε ζημιές στο τρίμηνο.  

Τα κέρδη της Citigroup μειώθηκαν 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η παγκόσμια τράπεζα αύξησε την παροχή δανείων σε όλο τον πλανήτη, ακόμη και στις ΗΠΑ, και τα κεφάλαιά της συνέχισαν να βελτιώνονται, ωστόσο η πολύ κακή κατάσταση στις αγορές ομολόγων κατά το δ΄ τρίμηνο έπληξε την Citi σε «ευαίσθητο σημείο».

Πιο αναλυτικά, η Citi ανακοίνωσε κέρδη δ΄ τριμήνου της τάξης των 1,17 δισ. δολαρίων με τα έσοδα μειωμένα κατά 7% στα 17,17 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 38 σεντς ανά μετοχή έναντι 43 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδος ανά μετοχή 48 σεντς σε έσοδα 18,57 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Citi, που έχει διολισθήσει 40% στο τελευταίο 12μηνο, υποχωρούσε σχεδόν 3% στις σημερινές προσυνεδριακές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v