BofA ML: Βελτίωση διαθέσεων των Fund Managers

Αισθητή βελτίωση εμφανίζουν οι επενδυτικές διαθέσεις έναντι του ρίσκου και παράλληλα οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.

BofA ML: Βελτίωση διαθέσεων των Fund Managers
Αισθητή βελτίωση εμφανίζουν οι επενδυτικές διαθέσεις έναντι του ρίσκου και παράλληλα οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch μεταξύ των κορυφαίων Fund Managers του πλανήτη.

Από την έρευνα μεταξύ 214 θεσμικών επενδυτών, προκύπτει ότι καθαρό ποσοστό μόλις 3% προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποδυναμωθεί στους ερχόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με ποσοστό 27% που ήταν τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία βελτίωση στην επενδυτική ψυχολογία από τον Μάιο 2009.

Αναλόγως και οι διαθέσεις για ρίσκο βελτιώθηκαν αισθητά, με τα επίπεδα ρευστότητας να αγγίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2011, δηλαδή πριν εκδηλωθεί σε πλήρη ισχύ η κρίση χρεών της ευρωζώνης –αν και οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τους γεωπολιτικούς κινδύνους.

«Οι επενδυτές είναι μάλλον επιφυλακτικοί παρά ανοίγονται στον κίνδυνο. Η αμερικανική αγορά και οι υψηλής ποιότητας κυκλικοί κλάδοι, όπως η ενέργεια και η τεχνολογία, ήταν οι πλέον ευνοημένοι από την μείωση των επιπέδων ρευστού,» σημειώνει ο κ. Michael Hartnett, επικεφαλής της σύνταξης της έρευνας.

Οσον αφορά τις σταθμίσεις, οι επενδυτές παραμένουν έντονα ενάντιοι στις ευρωπαϊκές μετοχές και ειδικά τις τράπεζες, αν και οι αρνητικές απόψεις έναντι της Ευρώπης έχουν κάπως μειωθεί.

Παγκοσμίως ο κλάδος με την μεγαλύτερη απήχηση είναι η τεχνολογία, ενώ οι Αμερικανοί fund managers επιστρέφουν στις τράπεζες, σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας.

Σημειώνεται επίσης ότι τα Hedge funds μείωσαν την μόχλευσή τους τον Ιανουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο 2010, μετά από 6 μήνες διατήρησης πολύ υψηλής μόχλευσης παρά την ευρεία μεταβλητότητα στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v