Ιταλία: Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών, ταξί

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών απέκλεισαν τους δρόμους της Ιταλίας τη Δευτέρα και οι οδηγοί ταξί συνέχισαν την απεργία τους, αντιδρώντας στην απελευθέρωση  των επαγγελμάτων και την αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

Ιταλία: Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών, ταξί
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών απέκλεισαν τους δρόμους της Ιταλίας τη Δευτέρα και οι οδηγοί ταξί συνέχισαν την απεργία τους, αντιδρώντας στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και την αύξηση των φόρων στα καύσιμα, μεταδίδει το Reuters.

Oι αυτοκινητόδρομοι της Ιταλίας αποκλείστηκαν από το νότιο τμήμα της χώρας ως το Τορίνο από φορτηγά οχήματα, ενώ η Fiat ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή σε τέσσερα εργοστάσια της γιατί οι κινητοποιήσεις εμπόδισαν την αύξηση σημαντικών εξαρτημάτων.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες, καθώς διάφορες επαγγελματικές ενώσεις που πλήττονται από τα νέα μέτρα, όπως οι φαρμακοποιοί και οι βενζινοπώλες, έχουν ανακοινώσει απεργίες.

Η υπουργός Εσωτερικών Annamaria Cancellieri ανέφερε σε δηλώσεις της στο RAI ότι η κυβέρνηση εξετάζει με μεγάλη προσοχή τις διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η δυσαρέσκεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε διαδηλώσεις εντελώς διαφορετικής φύσης".

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η ιταλική κυβέρνηση μετά από συνεδρίαση που διήρκησε οχτώ ώρες ενέκρινε νομοσχέδιο για την απελευθέρωση επαγγελμάτων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την άρση προστατευτικών ρυθμίσεων σε ένα μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων, ανάμεσα στα οποία και των ταξί, των φαρμακείων και των βενζινάδικων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v