Επίθεση του στρατού στα περίχωρα της Δαμασκού

Περίπου 2.000 Σύριοι στρατιώτες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εξαπέλυσαν επίθεση προκειμένου να επανακαταλάβουν τα περίχωρα της Δαμασκού από τους αντάρτες. Ανεστάλησαν οι εργασίες των παρατηρητών του Αρ. Συνδέσμου.

Επίθεση του στρατού στα περίχωρα της Δαμασκού
Περίπου 2.000 Σύριοι στρατιώτες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εξαπέλυσαν επίθεση προκειμένου να επανακαταλάβουν τα περίχωρα της Δαμασκού από τους αντάρτες, σύμφωνα με δηλώσεις ακτιβιστών, μια ημέρα αφότου ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε την αποστολή του στη Συρία λόγω της επιδείνωσης των βιαιοπραγιών.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, 19 άμαχοι και αντάρτες σκοτώθηκαν από τις συγκρούσεις με τους στρατιώτες.

Οι δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad κινήθηκαν στην περιοχή Ghouta στην ανατολική Δαμασκό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχείρηση στα προάστεια των Saqba, Hammouriya και Kfar Batna.

Κατά τους ακτιβιστές, άρματα μάχης εισέβαλαν στο κέντρο των Saqba και Kfar Batna με στόχο να εκδιωχθούν οι αντάρτες που είχαν καταλάβει περιοχές που απέχουν λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο εξουσίας του Assad.

--- Ανέστειλαν τις εργασίες τους οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου

Εν τω μεταξύ, λόγω της αυξανόμενης αιματοχυσίας, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε τις εργασίες των παρατηρητών που είχαν μεταβεί στην περιοχή. Οι υπουργοί Εξωτερικών, που έχουν απευθύνει έκκληση στον Assad να παραιτηθεί και να ανοίξει τον δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας, θα συζητήσουν την κρίση στη χώρα στις 5 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Nabil Elaraby μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερώσει τους αντιπροσώπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Τρίτη, αναζητώντας στήριξη για ένα Αραβικό ειρηνευτικό σχέδιο που θα ζητά την αποχώρηση του Assad μετά από 10 μήνες διαδηλώσεων. Λίγο πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, ο κ. Elaraby δήλωσε από το Κάιρο ότι ελπίζει να καμφθούν οι αντιστάσεις του Πεκίνου και της Μόσχας σε ότι αφορά την επικύρωση των αραβικών προτάσεων.

Εν τω μεταξύ, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν πως αξιωματούχος της κυβέρνησης της χώρας δήλωσε ότι η Δαμασκός εξεπλάγη από την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει τις εργασίες των παρατηρητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v