Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Τράπεζα:Υποχωρούν οι τιμές των τροφίμων

Οι τιμές των τροφίμων αναμένεται να καταγράψουν περαιτέρω υποχώρηση το 2012, ανακοίνωσε την Τρίτη η Παγκόσμια Τράπεζα. Παρμανένουν οι κίνδυνοι. Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με το κίνδυνο της πείνας.

Παγκόσμια Τράπεζα:Υποχωρούν οι τιμές των τροφίμων
Οι τιμές των τροφίμων αναμένεται να καταγράψουν περαιτέρω υποχώρηση το 2012, ανακοίνωσε την Τρίτη η Παγκόσμια Τράπεζα, λέγοντας ότι η εξασθένιση της παγκόσμιας οικονομίας περιορίζει την ζήτηση, την ώρα που οι προμήθειες αυξάνονται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, από τον Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο του 2011 οι τιμές των τροφίμων μειώθηκαν κατά 8%, τελειώνοντας τη χρονιά 7% χαμηλότερα από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2010.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε ότι μια άνοδος των τιμών του πετρελαίου, μπορεί να αντιστρέψει την πτωτική τάση στα τρόφιμα, ενώ οι τιμές ορισμένων τροφίμων παραμένουν υψηλές.

"Παρόλο που η κατακόρυφη άνοδος στις τιμές των τροφίμων έχει σταματήσει, πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση" ανέφερε o Otaviano Canuto, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

"Oι τιμές ορισμένων τροφίμων παραμένουν επικίνδυνα υψηλές σε πολλές χώρες, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους εκτεθειμένους στον κίνδυνο της πείνας" υπογράμμισε ο κ. Canuto.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v