ΗΠΑ: Ρrivate equity αγοράζουν κατασχεμένα σπίτια

Τα private equity εφορμούν στην απαξιωμένη αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά 200.000 κατασχεμένες κατοικίες ως ακίνητα προς ενοικίαση.

ΗΠΑ: Ρrivate equity αγοράζουν κατασχεμένα σπίτια
Τα private equity εφορμούν στην απαξιωμένη αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά 200.000 κατασχεμένες κατοικίες ως ακίνητα προς ενοικίαση για να επιταχυνθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Το GTIS Partners ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 1 δισ. δολάρια έως το 2016 αγοράζοντας μονοκατοικίες τις οποίες θα διαχειριστεί ως ενοικιαστής, ενώ στις αρχές του μήνα το GI Partners είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει επίσης 1 δισ. δολ. και το Oaktree Capital Management 450 εκατ. δολάρια.

Η δημιουργία "πακέτων" ακινήτων προς ενοικίαση εντάσσεται σε σειρά προγραμμάτων που εισήγαγε η κυβέρνηση Barack Obama με στόχο την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανανέωσε το πρόγραμμα «βιώσιμης μετατροπής ιδιοκτησίας», προσφέροντας κυβερνητικά κίνητρα σε επενδυτές της αγοράς στεγαστικών δανείων όπως οι Fannie Mae και Freddie Mac, για να διαγράψουν χρέη επί κατοικιών τα οποία έχουν χάσει την αξία τους, ως μέσο για να μην χάσουν τα σπίτια τους καταχρεωμένοι ιδιοκτήτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v