Πισσαρίδης: Έξυπνη επένδυση σε κυπριακές τράπεζες

Ο κύπριος νομπελίστας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, εξέφρασε τη θέση ότι οι κυπριακές τράπεζες θα στηριχθούν από ξένους επενδυτές και όχι από την κυπριακή κυβέρνηση λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Πισσαρίδης: Έξυπνη επένδυση σε κυπριακές τράπεζες
Ο κύπριος νομπελίστας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, εξέφρασε τη θέση ότι οι κυπριακές τράπεζες θα στηριχθούν από ξένους επενδυτές και όχι από την κυπριακή κυβέρνηση λόγω έλλειψης ρευστότητας, σύμφωνα με το κυπριακό site Stockwatch. Επισήμανε ότι θα είναι έξυπνη κίνηση από έναν ξένο να επενδύσει στις τράπεζες.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια τελετής όπου τον τίμησε η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων ΟΕΒ, ο κ. Πισσαρίδης υπεραμύνθηκε του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου τονίζοντας ότι «οι κυπριακές τράπεζες έχουν πολύ καλή βάση γι’ αυτό είναι μία πολύ καλή επένδυση για οποιοδήποτε ξένο επενδυτή θέλει να επενδύσει σε αυτές».

Τόνισε επίσης ότι οι κυπριακές τράπεζες έκτος του ότι έχουν πολύ καλή βάση, έχουν και πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, καλό δίκτυο καταστημάτων για τον εμπορικό κόσμο και τους καταναλωτές».

Σημείωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι τράπεζες είναι η έλλειψη ρευστότητας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «οποιοσδήποτε ξένος επενδυτής που θα φανεί έξυπνος και βάλει χρήματα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, σε τρία χρόνια θα φύγει με πολλά κέρδη».

Ο κύπριος νομπελίστας λέγοντας αυτά επισήμανε εμφαντικά ότι «με αυτές τις προοπτικές δεν βλέπω κάποιος να μην θέλει να επενδύσει στις κυπριακές τράπεζες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v