Ρωσία: Επανεξετάζεται η καταδίκη Χοντορκόφσκι

Κλάδο ελαίας στην αντιπολίτευση από τον απερχόμενο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα να εξετάσει τη νομιμότητα πολλών ποινικών υποθέσεων εκ των οποίων και του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Ρωσία: Επανεξετάζεται η καταδίκη Χοντορκόφσκι
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολή την Κυριακή στον γενικό εισαγγελέα να εξετάσει τη νομιμότητα πολλών ποινικών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης του πρώην μεγιστάνα του πετρελαίου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Η σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η οποία περιείχε λίγες λεπτομέρειες, αναφέρει ότι η επανεξέταση αφορά 32 υποθέσεις μεταξύ των οποίων και του Χοντορκόφσκι. Ο Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον γενικό εισαγγελέα να μελετήσει τις υποθέσεις και να του παρουσιάσει την έκθεσή του μέχρι την 1η Απριλίου.

Η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα μετά τη σαρωτική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές που του εξασφάλισε νέα εξαετή θητεία στον ανώτατο θώκο της χώρας, εν μέσω πολλών καταγγελιών για εκτεταμένη νοθεία. Επισημαίνεται ότι ο Χοντορκόφσκι καταδικάστηκε το 2010 και αναμένεται να παραμείνει στη φυλακή μέχρι το 2016, σε μία υπόθεση που κατά πολλούς σχολιαστές είχε πολιτικά κίνητρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v