Εκατονταετή ομόλογα σχεδιάζει η Βρετανία

Στην έκδοση 100ετών ομολόγων και τίτλων "αορίστου διάρκειας" σχεδιάζει να προχωρήσει η Βρετανία ώστε να εκμεταλλευτεί το ιστορικά χαμηλό κόστο δανεισμού. Τέτοιες κινήσεις είχαν γίνει στον Α' Παγκόσμιο, θυμίζουν οι FT.

Εκατονταετή ομόλογα σχεδιάζει η Βρετανία
Στην έκδοση 100ετούς ομολόγου σχεδιάζει να προχωρήσει η Βρετανία ώστε να εκμεταλλευθεί το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού. «Εξετάζεται ακόμη και η ιδέα για ομόλογα αορίστου διάρκειας που θα καταβάλουν εσαεί επιτόκιο» σχολιάζουν οι Financial Times και υπενθυμίζουν ότι η Βρετανία είχε καταφύγει σε παρόμοιες κινήσεις κατά τον 18ο αιώνα. Παρόμοια ήταν τα «ομόλογα πολέμου» που είχαν εκδοθεί το 1932 για να καλυφθεί το κόστος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με απόδοση 3,8%.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γηραιάς Αλβιόνας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ότι θέλει να εκμεταλλευτεί το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Για ορισμένους επενδυτές, η πρόταση για ένα ασφαλές ομόλογο με σταθερό επιτόκιο για μία μακρά περίοδο θα είναι ενδιαφέρουσα ειδικότερα για θεσμικούς επενδυτές όπως τα ασφαλιστικά ταμεία. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι χαμηλό εξαιτίας και των πολύ χαμηλών αποδόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v