Το φαινόμενο Apple: Πέρασε τα $600 η μετοχή

Σε νέο ρεκόρ η τιμή της μετοχής της Apple ξεπερνώντας τα 600 δολάρια καθώς και το νέο iPad φαίνεται πως σπάει τα ταμεία με εκατοντάδες ανθρώπους στην Ασία να περιμένουν στις ουρές για να αγοράσουν το νέο tablet

Το φαινόμενο Apple: Πέρασε τα $600 η μετοχή
Σε νέο ρεκόρ αναρριχήθηκε η τιμή της μετοχής της Apple ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 600 δολάρια καθώς και το νέο iPad φαίνεται πως σπάει τα ταμεία με εκατοντάδες ανθρώπους στην Ασία να περιμένουν στις ουρές για να αγοράσουν το νέο tablet.

Το νέο iPad δεν προωθήθηκε ως ένα επαναστατικό προϊόν. Δεν εμπεριέχει καινοτομίες αλλά βελτιώσεις του προηγούμενου μοντέλου. Κι όμως, στο Τόκιο υπήρχαν άνθρωποι που περίμεναν έως και 15 ώρες στην ουρά για να το αποκτήσουν. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της Apple. Η δημιουργία φανατικά πιστού καταναλωτικού κοινού μέσω του ιδιοφυούς marketing του Steve Jobs.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canaccord Genuity, η Apple μπορεί να πουλήσει έως και 65,6 εκατ. iPad και η τιμή της μετοχής της να αγγίξει τα 710 δολ. Σύμφωνα με την Gartner οι πωλήσεις iPad μπορεί να αναρριχηθούν στα 326 εκατ. μέχρι το 2015.

Επισημαίνεται ότι πριν από μόλις ένα μήνα, η μετοχή πέρασε το φράγμα των 500 δολ. Μέσα σε ένα χρόνο καταγράφει κέρδη 45%, παρά το θάνατο του ιδρυτή της που έκανε πολλούς αναλυτές να δυσπιστούν ως προς το εάν η Apple μπορεί να συνεχίσει με τους ίδιους εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα το CNN δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, η Apple αξίζει περισσότερο από την Πολωνία». Όντως το ΑΕΠ της Πολωνίας, περιορίζεται στα 470 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v