ΕΚΤ: "Κινδυνεύει" ο Α. Ορφανίδης λόγω Καζαμία

«Μετρημένες» είναι κατά τα φαινόμενα οι ημέρες του κ. Αθανάσιου Ορφανίδη στην ΕΚΤ, σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές, καθώς απώλεσε τον ένα και μόνο σύμμαχό του στην εχθρική προς αυτόν κυπριακή κυβέρνηση.

ΕΚΤ: Κινδυνεύει ο Α. Ορφανίδης λόγω Καζαμία
"Μετρημένες" είναι κατά τα φαινόμενα οι ημέρες του κ. Αθανάσιου Ορφανίδη στην ΕΚΤ, σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές, καθώς απώλεσε τον ένα και μόνο σύμμαχό του στην εχθρική προς αυτόν κυπριακή κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει στις 30 Απριλίου εάν θα τον επαναδιορίσει.

Η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία για λόγους υγείας, αφαιρεί τον μόνο υποστηριχτή του κ. Ορφανίδη στην κυβέρνηση της Κύπρου, αναφέρει αναλυτής στο Reuters.

Ο κ. Ορφανίδης είναι μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου από το 2007. Εχει στενές σχέσεις με τον κ. Καζαμία ο οποίος τον υποστήριξε δημοσίως αρκετές φορές που κατηγορήθηκε σχετικά με τα ανοίγματα της νήσου στο ελληνικό χρέος.

Η κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα ότι ένας από τους λόγους παραίτησης του κ. Καζαμία ήταν διαμάχη με τον Πρόεδρο κ. Χριστόφια, σχετικά με τον κεντρικό τραπεζίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v