Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιματηρή επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία

Τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα άνοιξε πυρ έξω από εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στα εβραϊκά σχολεία στην Γαλλία.

Αιματηρή επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε εβραϊκό σχολείο στη νοτιοδυτική Γαλλία. Τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα άνοιξε πυρ έξω από εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, την ώρα που οι γονείς περίμεναν να αρχίσει η ανεπίσημη σχολική συγκέντρωση. Αρκετοί είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το σημείο έσπευσε να επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με τις δύο επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστεί ένας. Ο κ. Sarkozy δήλωσε ότι υπάρχουν εντυπωσιακές ομοιότητες στα περιστατικά ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε πως το όπλο ήταν του ιδίου διαμετρήματος με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη επίθεση κατά των στρατιωτών.

Οι γαλλικές αρχές πάντως, ανακοίνωσαν ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα εβραϊκά σχολεία σε όλη την χώρα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v