Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fisher (Fed): Να διαμελιστούν οι μεγάλες τράπεζες

Παρά τις νέες ρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ παραμένουν απειλή για την σταθερότητα και πρέπει να διαμελιστούν, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της Fed.

Fisher (Fed): Να διαμελιστούν οι μεγάλες τράπεζες
Παρά τις νέες ρυθμίσεις που έχουν στόχο την μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ παραμένουν απειλή για την σταθερότητα και θα πρέπει να διαμελιστούν, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας, Federal Reserve.

Οι «πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν», όπως αποκαλούνται, τράπεζες, παραμένουν εμπόδιο στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη αλλά και στα ιδανικά του αμερικανικού καπιταλισμού,» δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve Bank του Ντάλας, κ. Richard Fisher.

Οι επισημάνσεις του κ. Fisher έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, ειδικά αφού προέρχονται από «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της πανίσχυρης κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Περιλαμβάνονται σε έκθεσή του η οποία συνοδεύει τον ετήσιο απολογισμό της πολιτειακής κεντρικής τράπεζας.

«Η κατάλληλη στρατηγική θα είναι να μειωθεί εν ευθέτω χρόνω το μέγεθος των τραπεζικών κολοσσών, ώστε να περιοριστούν σε ένα μέγεθος που θα μπορεί να γίνει ορθή διαχείριση και εποπτεία,» αναφέρει στην επιστολή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v