Ιρλανδία: Παραμένουν οι κίνδυνοι για το χρέος

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προειδοποίησε ότι η υποχώρηση στις τιμές των κατοικιών, η αποδυνάμωση της ανάπτυξης και οι κεφαλαιακές ανεπάρκειες τραπεζών, αποτελούν σοβαρές απειλές για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ιρλανδία: Παραμένουν οι κίνδυνοι για το χρέος
Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η υποχώρηση στις τιμές των κατοικιών, η αποδυνάμωση της ανάπτυξης και οι ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανεπάρκειες σε κρατικές τράπεζες, συνεχίζουν να προβάλουν κινδύνους στη βιωσιμότητα του χρέους.

"Είναι ξεκάθαρο ότι παρά την εντυπωσιακή έκταση των εγχώριων παρεμβάσεων και την αξιοσημείωτη πρόοδο στην σταθεροποίηση και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η μετάβαση του σε μια πλήρως ομαλοποιημένη λειτουργία" αναφέρει σε έκθεση της η Τράπεζα της Ιρλανδίας.

Η έκθεση σημειώνει ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι ευάλωτη σε απροσδόκητες αυξήσεις στο επίπεδο του χρέους και στην μείωση του ρυθμού ανάπτυξης και υπογραμμίζει τον κίνδυνο της υποχώρησης των τιμών των κατοικιών.

Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ότι οι τράπεζες της χώρας, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας, θα αναγκαστούν να προβούν σε επιπρόσθετες περικοπές κόστους, εξαιτίας της πτώσης των περιθωρίων και της δυσκολίας να αυξήσουν των όγκο των καταθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v