Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Microsοft φεύγει από την Γερμανία

Η Microsoft μεταφέρει το ευρωπαϊκό δίκτυο διανομής της από τη Γερμανία στην Ολλανδία. Αιτία, η δικαστική της διαμάχη με τη Motorola και το νομικό καθεστώς της χώρας που είναι "επικίνδυνο" για τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας.

Η Microsοft φεύγει από την Γερμανία
Η Microsoft αποφάσισε να μεταφέρει το δίκτυο διανομής της από την Γερμανία στην Ολλανδία ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο κατάσχεσης των προϊόντων της από τις γερμανικές αρχές. Αιτία των προβλημάτων της Microsoft είναι η αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον της Motorola Mobility για παραβίαση πατέντας σχετικά με την τεχνολογία βίντεο που χρησιμοποιείται στο Media Player των Windows 7 και τα Xbox. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 17 Απριλίου και ενδεχομένως να επιβάλει την απαγόρευση της πώλησης των συγκεκριμένων προϊόντων της Microsoft στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Θα προτιμούσαμε να διατηρήσουμε το κέντρο διανομής μας για την Ευρώπη στην Γερμανία… αλλά δυστυχώς ο κίνδυνος που προκύπτει από την αντιδικία με την Motorola είναι πολύ υψηλός» αναφέρει η Microsoft.

Είναι η πρώτη φορά που εταιρεία αποφασίζει να μεταφέρει τις δραστηριότητές της εκτός Γερμανίας ώστε να αποφύγει τους αυστηρούς κανόνες για τις πατέντες. «Ορισμένες εξελίξεις αναφορικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις πατέντες έχουν καταστήσει την Γερμανία πραγματικά επικίνδυνη χώρα για τις επιχειρήσεις, είναι πρόβλημα που έχουν και άλλες εταιρείες του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, όπως η Apple» εξηγεί ο Florian Mueller, ανεξάρτητος αναλυτής για θέματα δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, η Motorola κέρδισε υπόθεση εναντίον της Apple για παραβίαση πατέντας αναφορικά με την τεχνολογία 3G. Τον Αύγουστο του 2011, γερμανικό δικαστήριο διέταξε την Samsung να σταματήσει την διαφήμιση και την πώληση του Galaxy Tab 10,1 μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση του Tablet στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αντιθέτως, στην Ολλανδία, οι δικαστικές αποφάσεις σπανίως επιβάλουν ποινές για καταπάτηση πατεντών, γεγονός που καθιστά την ολλανδική αγορά ασφαλέστερη για τις εταιρείες του κλάδου υψηλής τεχνολογίας.

Επισημαίνεται ότι η μεταφορά της Microsoft θα «στοιχίσει» στην Γερμανία 100 θέσεις εργασίας στο Άρβατο όπου βρίσκεται το κέντρο διανομής της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v