ΗΠΑ: Συμβιβασμός $25 δισ. για 5 μεγάλες τράπεζες

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση καταχρηστικών κατασχέσεων στις ΗΠΑ. Οι πέντε τράπεζες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 5 δισ. δολ. Το υπόλοιπο μέρος του συμβιβασμού θα καλυφθεί με κούρεμα των στεγαστικών δανείων.

ΗΠΑ: Συμβιβασμός $25 δισ. για 5 μεγάλες τράπεζες
Ομοσπονδιακός δικαστής επικύρωσε των διακανονισμό των 25 δισ. δολ. για την πολύκροτη υπόθεση των στεγαστικών δανείων με τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, σχετικά με τις καταχρηστικές κατασχέσεις και τα ηχηρά παραπτώματα στον τρόπο χειρισμού στεγαστικών δανείων.

Ο δικαστής Rosemary Collyer υπέγραψε τον διακανονισμό μεταξύ των πέντε τραπεζών (Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase; Wells Fargo και Ally Financial ) και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι τράπεζες θα κληθούν συνολικά να καταβάλουν πρόστιμο 5 δισ. δολ. σε μετρητά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αλλά και στις 49 πολιτείες που επίσης είχαν κινηθεί νομικά εναντίον τους. Συμφώνησαν επίσης να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις και κουρέματα στεγαστικών δανείων ώστε να καλύψουν όλες τους τις υποχρεώσεις βάσει του συμβιβασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v