Fitch: Χειρότερη η απόδοση για πορτογαλικά RMBS

Τα στοιχεία και οι δείκτες για τις συναλλαγές των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων (RMBS) των πορτογαλικών τραπεζών είναι παραπλανητικά, αναφέρει σε έκθεση της η Fitch και υποκρύπτουν τον πραγματικό μελλοντικό κίνδυνο.

Fitch: Χειρότερη η απόδοση για πορτογαλικά RMBS
Τα στοιχεία και οι δείκτες για τις συναλλαγές των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων (RMBS) των πορτογαλικών τραπεζών είναι παραπλανητικά, αναφέρει σε έκθεση της η Fitch, προβλέποντας επιδείνωση στη μελλοντική τους απόδοση. 

Ο διεθνής οίκος αναμένει ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση των ενυπόθηκων δανείων της Πορτογαλίας, αλλά η επίδραση δεν φαίνεται ακόμα στις συναλλαγές των RMBS, υποκρύπτοντας τους μελλοντικούς κινδύνους που μπορεί να ανακύψουν.

Συγκεκριμένα, η Fitch αναφέρει ότι ο δείκτης τιμών των κατοικιών (HPI) καταγράφει πτώση μόνο 1,7% από το υψηλό του Q3 του 2010. Θεωρεί ωστόσο, ότι ο δείκτης HPI δεν αποτυπώνει το πραγματικό μέγεθος της πτώσης στις τιμές πώλησης, εξαιτίας του εξαιρετικά μικρού όγκου συναλλαγών.

Παράλληλα, η Fitch τονίζει "ότι η πραγματική έκταση της υποαπόδοσης των δανείων συνεχίζει να καλύπτεται από την στήριξη των τραπεζών, μέσα από ένα συνδυασμό τροποποίησης των δανείων, αντικαταστάσεων και επαναγορών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v