Στα σκαριά deal μεταξύ Pfizer και Nestle

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Nestle ως προς την πώληση του τμήματος βρεφικών τροφών βρίσκεται η Pfizer, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Οι αναλυτές βλέπουν deal 10 δισ. δολ.

Στα σκαριά deal μεταξύ Pfizer και Nestle
Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Nestle ως προς την πώληση του τμήματος βρεφικών τροφών βρίσκεται η Pfizer, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Nestle φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τις αντίστοιχες προσφορές των Danone και Mead Johnson με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για deal που θα μπορούσε να αγγίξει έως και τα 10 δισ. δολ.

Η Pfizer έχει δηλώσει από το καλοκαίρι ότι θέλει να προχωρήσει στην πώληση της συγκεκριμένης μονάδας ώστε να επικεντρωθεί στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της. Οι ετήσιες πωλήσεις ανέρχονται στα 2,1 δισ. δολ. και αυξάνονται με ρυθμό 8% ετησίως.

Αναλυτές της Credit Suisse ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο ότι η Nestle ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με τις αντιμονοπωλιακές αρχές εάν προχωρήσει στην συγκεκριμένη εξαγορά. Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley, το τμήμα βρεφικών τροφών της Pfizer αντιστοιχεί στο 6% της παγκόσμιας αγοράς πρώτου βρεφικού γάλακτος, όπου η Nestle έχει ηγετική θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v