Ολάντ: Δεν θα συρθώ στις προσταγές του ΔΝΤ

Δεν θα προσαρμόσει την οικονομική του πολιτική στις λιγότερο αισιόδοξες από τις δικές του προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ολάντ: Δεν θα συρθώ στις προσταγές του ΔΝΤ
Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα προσαρμόσει την οικονομική του πολιτική στις λιγότερο αισιόδοξες, από τις δικές του, προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας.

Καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θεωρεί στις προβλέψεις του, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, ότι η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας θα είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του 2013, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ότι δεν θα προσαρμόσει την πολιτική του στις προβλέψεις του ταμείου.

"Τι λέει σήμερα το ΔΝΤ; Ότι στην Ευρώπη, που έχει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον κόσμο, μία ύφεση το 2012 και τα μέτρα λιτότητας, εάν εφαρμοστούν, όχι μόνο θα επιβαρύνουν περισσότερο τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, αλλά επιπλέον δεν θα επιτρέψουν την ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης". Αυτά δήλωσε και συμπλήρωσε: "Και με ρωτάτε εάν θα υπερθεματίσω ως προς τη λιτότητα; Ε, όχι".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Γάλλος υποψήφιος για την προεδρία συμπλήρωσε πως "εάν τελικά επανεκλεγεί ο απερχόμενος πρόεδρος θα έχουμε αυτό το μοντέλο, θα έχουμε αναιμική ανάπτυξη, διότι τίποτε δεν θα αλλάξει. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι στο όνομα την αναγκαίας μείωσης των ελλειμμάτων θα εφαρμοστούν πολιτικές που επιβαρύνουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και δεν θα επιτρέψουν τη μείωση του χρέους".

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το 2013 θα περιοριστεί στο 1%, σε ελαφρά υψηλότερο επίπεδο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (0,9%), αλλά πίσω από τη γερμανική (1,5%), πρώτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης και κύριος εταίρος της Γαλλίας.

Τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και ο Φρανσουά Ολάντ έχουν εκπονήσει τα οικονομικά τους προγράμματα με στόχο την ανάταξη των δημοσιονομικών μεγεθών επί της υπόθεσης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας θα είναι 1,7% το 2013 και 2% κατ' ελάχιστον από το 2014 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v