Ημερήσια πτώση 0,4% για το πετρέλαιο στα $102,27

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις δύο κύριες κατηγορίες της αγοράς των εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα).

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις δύο κύριες κατηγορίες της αγοράς των εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα), καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την Ισπανία και η φημολογία για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας δημιούργησαν νευρικότητα στα ευρωπαϊκά κυρίως χρηματιστήρια, μαζική φυγή κεφαλαίων προς τα γερμανικά ομόλογα και ρευστοποιήσεις στα riskier assets.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το petroleum complex κινήθηκε σε κλίμα νευρικότητας με τη σειρά Μαΐου για το Light Crude Oil να κλείνει τη συνεδρίαση στα $102,27/βαρέλι, με πτώση 0,4%.

Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού, η σειρά Μαΐου για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $312,51cents/γαλόνι (+0,25%), ενώ στον αντίποδα, η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $315,41 cents/γαλόνι, με απώλειες (για δεύτερη ημέρα) της τάξεως του 1.5%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $1641,4 /ουγκιά με οριακά κέρδη της τάξεως του 0,1% και διακύμανση μεταξύ $1631,2-1654,9 /ουγκιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι είχε καλύτερη συμπεριφορά, με την τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Μαΐου να διαμορφώνεται στα $31,779 /ουγκιά, με κέρδη 0,85% και υψηλό ημέρας στα $32,015.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v